Nieuws
Tijdelijk Museum is gesloten

We hebben het moment met een maand verlenging uitgesteld maar nu is het toch echt zover: op 28 oktober heeft het Tijdelijk Museum haar deuren gesloten. Er kwamen zeer veel enthousiaste bezoekers en ook de pers is er bovenop gesprongen. Curator Nathalie Faber en producer Claartje Kortbeek (60 layers of cake foundation) broeden op een nieuwe locatie maar de verhuizing zal nog op zich laten wachten. In de tussentijd zijn de andere tijdelijke initiatieven in Amsterdam op deze website samengebracht in het onderdeel: “Tijdelijk Amsterdam”. Tot ziens!

Zondag 28 oktober de laatste dag!

Zondag 28 oktober is de laatste dag dat het Tijdelijk Museum open is. ’s Middags zijn er verschillenden activiteiten: Kliekjesrestaurant en blind proeven met de Youth Food Movement; een naaiatelier maakt tassen en andere producten van oud reclamedoek dat onlangs op de Toren heeft gehangen; Merel Karhof test haar nieuwe wind breimachine; en nieuw werk van kunstenaar Sander Rood.

U bent van harte welkom! P.s. Trek een warme trui aan..

Werk van kunstenaar Sander Rood

In de laatste dagen van het Tijdelijk Museum tonen wij (ook) werk van Sander Rood (11 april 1973 – 9 september 2009). De bijzondere, veel te jong gestorven kunstenaar maakte werk over de (verstoorde) relatie tussen de mens en zijn omgeving. Daarin portretteerde hij vaak zichzelf als een ontheemde man in een gedateerd, tweedelig pak. Zijn kunstwerken zijn origineel en met humor. Helaas zijn veel van zijn werken niet bewaard gebleven, ten dele door Sander zelf uit elkaar gehaald en gerecycled.

Informatie: www.sanderrood.nl

 

“De werkelijke reden voor de uitvinding van de bonsai” (2004), Sander Rood

Verandering in de tentoonstelling

Wegens succes blijft het Tijdelijk Museum langer open dan gepland! Zo krijgen veel scholen nog de kans de tentoonstelling te bezoeken, en ook tijdens de herfstvakantie is het nog mogelijk naar de expositie te gaan. Omdat niet alle kunstwerken langer konden blijven, verandert de tentoonstelling in der loop der tijd. Zo nemen we deze week afscheid van de ‘fitnessclub’ van Francisco Camacho en is er ander werk te zien van de ontwerpers van Grondvormen. Nieuw is het Kijkmeubel van Tejo Remy met de “Grote Kunst voor Kleine Mensen”-films.

A.s. zondag De Bonte Middag

Nathalie Faber & Nandine van Karnebeek presenteren:

DE BONTE MIDDAG in het Tijdelijk Museum

Datum: Zondag 14 oktober 2012
Tijd: 15-16:00 uur

Een middag voor mensen vanaf 6 jaar met voordrachten, filmpjes  en muziek van Nepco, Robert Alberdink Thijm, 2012Architecten, Fitnesssnackbar, PJ Roggeband, Esther Polak & Ivar van Bekkum & Bert Kommerij, Sebastian Diaz Morales, e.a.

 

 

Dinsdag 9 oktober gesloten

Dinsdag 9 oktober is het Tijdelijk Museum gesloten.

Op woensdag 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid  bent u weer van harte welkom op de tentoonstelling tussen 10:00 – 17:00 uur.

 

Tot ziens!

 

 

 

 

 

 

Wegens succes verlengd t/m 28 oktober!

Het Tijdelijk Museum is wegens succes verlengd tot en met 28 oktober!

Let op:

Op dinsdag 25 september vaart de pont niet tussen station Amsterdam Centraal en de Buiksloterweg in verband met de Noord/Zuidlijn. Het Tijdelijk Museum is wel bereikbaar met IJveer 35. Dit pontje vaart vanaf de steiger van de Fast Flying Ferry (50 meter ten westen van de reguliere opstapplek).

A.s. zondag Kliekjesmaaltijd!

Het Tijdelijk Museum wordt zondag omgetoverd tot mini restaurant & proeflaboratorium. Samen maken we kleurrijke soepen met groenten die ‘over’ zijn. Help mee in ons gezellige restaurantje: snijden, roeren, bedienen of even de kunst van het koken afkijken, alles mag! Of schuif aan in het proeflaboratorium bij de Meester Proevers van de Youth Food Movement Moestuin.

Datum: Zondag 9 september, 12-17:00 uur
Entree: 1 soepkom + lepel p.p (iedereen heeft vast een oud exemplaar in de kast staan!)

 

Lekker Duurzaammmmmm!

 

Het Tijdelijk Museum Amsterdam wordt op zondag 23 september omgetoverd tot mini restaurant & proeflaboratorium. Want wie denkt dat duurzaam niet lekker is heeft het goed mis. Samen maken we kleurrijke soepen met groenten die ‘over’ zijn en de kneusjes uit de keuken. Een gebutste paprika is nog net zo lekker en wie heeft er ooit bedacht dat een paar rimpeltjes in je appel betekenen dat je hem weg moet gooien? Je opa & oma zet je toch ook niet bij het vuil omdat ze rimpels hebben! Dus handen uit de mouwen en smaakpapillen op scherp!

Help lekker mee in ons gezellige restaurantje: snijden, roeren, bedienen of even de kunst van het koken afkijken, alles mag! Of  schuif aan in het proeflaboratorium bij de Meester Proevers van de Youth Food Movement Moestuin. Kan jij goed proeven? Maar dan ook echt goed proeven?? Je eet vaker met je ogen dan je denkt. We zijn zo gewend om eerst te kijken naar ons eten en te bedenken of we het lekker vinden, dat we vaak vergeten echt te proeven. Wij hebben iets bedacht waarin je de uitdaging met je eigen smaakpapillen aan kan gaan!!

Entree: 1 soepkom + lepel p.p (iedereen heeft vast een gezellig oud exemplaar in de kast staan!)

Wij danken de volgende de Kanjers voor hun heerlijke kliekjes en verstoten groente&fruit-zielen: Wim de Graaf van de Amsterdamse Fruithandel, Roel de Mooij van Mooij Amsterdam en Marc van Langen van Green Recycled Organics!

www.amsterdamsefruithandel.nl

www.mooijamsterdam.nl

www.gro-holland.com

Blindproeven

Foto: Maartje Strijbis

Tijdelijk Museum & OFF PICNIC

Tijdelijk Museum doet mee met OFF PICNIC 16-09. Onderdeel van PICNIC Festival 2012.

 

Speciaal op deze dag vertelt Marcia Nolte van We Make Carpets over het werk in het Tijdelijk Museum.

 

Zondag 2 september, 14-16:00 uur:
WE MAKE CARPETS / Marcia Nolte

WE MAKE CARPETS maakt tapijten waar je niet overheen mag lopen. Voor het Tijdelijk Museum is een tapijt gemaakt van het witte plastic wegwerp servies en bestek dat je kent van de snackbar en de picknick.

Wees erbij! Ook voor kinderen.

Foto: Amy Kouwenhoven / www.amykouwenhoven.nl

www.wemakecarpets.nl

De Bonte Middag

Nathalie Faber & Nandine van Karnebeek presenteren:

DE BONTE MIDDAG
in het Tijdelijk Museum

Datum: Zondag 9 september 2012
Tijd: 15-16:00 uur

Een middag voor mensen vanaf 6 jaar met filmpjes, voordrachten en muziek van Joost Conijn, Arne Hendriks, Leonard van Munster, Natasja Kensmil, WestSideTrio, e.a.

 

 

Prijs: Camelot Leegstandbeheer Award 2012

Als belangrijk onderdeel van het gebied Overhoeks in Amsterdam-Noord, wint het Tijdelijk Museum mede de allereerste Leegstandbeheer Award voor de succesvolle tijdelijke transformatie van Toren Overhoeks.

 

Lees verder

Tijdelijk schrift

Tijdelijk Schrift is de catalogus van Tijdelijk Museum.

Maak je eigen tijdschrift!

Lees verder

Tentoonstelling

Duurzame kunst voor mensen vanaf 4 jaar…

> Over de kunstenaars & ontwerpers
> Organisatie
> Persbericht
We like – Tijdelijk Amsterdam

We Like – Tijdelijk Amsterdam, markeert tijdelijke publieke plekken in Amsterdam, zowel online op de kaart als fysiek in de stad.

> Kaart van Tijdelijk Amsterdam
> Nieuwe tijdelijke plek aanmelden
Bezoek

Adres & route

Toren Overhoeks (naast Filmmuseum EYE)
Overhoeksplein 1, 1031 KS Amsterdam
Dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur (maandag gesloten)
Lees verder

Summary

English summary

Concept and information Temporary Museum

Lees verder

Partners
Initiatief van

Het Tijdelijk Museum is het initiatief van:
60 Layers of Cake Foundation
info@tijdelijkmuseum.org

Lees verder